Vraagbundeling

vraagbundeling glasvezel

Wat is Vraagbundeling?

Zoals het woord al aangeeft wordt gepoogd ‘vraag’ te bundelen. Met andere woorden betekent dit dat per gemeente over een periode van zo’n drie maanden onderzocht wordt of er interesse is in een glasvezelaansluiting en een abonnement voor de bijbehorende diensten zoals internet, bellen en televisie. Wanneer er voldoende interesse is, wordt er geïnvesteerd in de aanleg van het netwerk.

Wie zijn er betrokken bij een vraagbundeling?

  • De beheerder en exploitant van het glasvezelnetwerk, Reggefiber. Reggefiber investeert in de aanleg van het glasvezelnetwerk.
  • Aannemers, waarmee samengewerkt wordt om de aanlegwerkzaamheden te verrichten.
  • Serviceproviders, dit zijn de partijen die de diensten, zoals internet, bellen en televisie, leveren over het glasvezelnetwerk. Nedservices is één van deze partijen.

Voorafgaand aan een vraagbundeling wordt bepaald welk percentage van het totaal aantal woningen binnen een gemeente een glasvezelabonnement moet afsluiten om het project mogelijk te maken. Zodra er bij de serviceproviders voldoende abonnementen zijn afgesloten, gaat het project door en kunnen de providers na de aanleg hun diensten gaan leveren.

Lopende glasvezel vraagbundelingen

Bussum

Eindhoven Stratum

Katwijk

Tilburg Reeshof

Noordwijk

Culemborg

Haarlemmermeer

Brunssum

Noordwijk aan Zee

Lelystad Landerijen

Lelystad Waterwijk

Huizen

Coevorden

Emmen Zuid

Eindhoven Woensel Zuid

Hellendoorn

Nijverdal

Apeldoorn Welgelegen

Gilze

Rijen